(25. 08. 2012, 16:24:52)Týna Napsal(a): [ -> ]Já jsem ráda, že jste mi sem napsali. Nějak to nemám s kým konzultovat..
Teď jsem psala email sexuologovi a chci se k němu objednat, ta uvidíme, co mi odepíše
. Děkuji za popostrčení
No, mě připadá, že by se bez sexu obešel, ale pro Tebe by se obětoval - jen když z toho nic nemá a Ty také ne, tak ho to odrazuje.
Problém ve velikosti je obtížně řešitelný - penis se nafouknout nedá, tak leda operativně zúžit vagína?? - co já vím, jestli se to dělá, možná jsou i nějaké masti
Ale to už opravdu hádám. Třeba poradí ten sexuolog.
(25. 08. 2012, 21:35:17)mušelín Napsal(a): [ -> ]Problém ve velikosti je obtížně řešitelný - penis se nafouknout nedá.
Hmmm... Co se poradit v nějakém sexshopu ohledně možností v takovémto případě? Určitě nejste jediní s tímto problémem.
Četla jsem, že vagína se přizpůsobí velikosti jakéhokoli penisu, v klidové poloze je vagina v podstatě stažená k sobě. Teď přijde rada od asexuálky

: možná bys při souloži mohla přerušovaně stahovat poševní svalstvo, takže by jsi se přizpůsobila útlejšímu penisu. V tomto druhu styku je dokonce lépe, když je penis v pochvě bez pohybu a ty ty poševní svaly stahuješ. Nejlépe je to, když klečíte nebo sedíte v sedu zkřižmo. Ty si na něj nasedneš a obejmete se. Když dojde k orgasmu, tak vlastně cítíte orgasmus druhého i sebe, i když neprobíhají najednou. Cítíš celého partnera.
V sexshopech by měli prodávat návleky na penis pro zvětšení objemu. Možná že by to mohlo pomoct.
Aha, "redukce". Osobně mně to napadlo hned, ale protože nemám potuchy, jak moc podivné věci se v sexshopech prodávají, tak jsem to pokládal za příliš technokratický přístup. Nicméně fungovat by to mohlo.
A o cvicích na posílení svalů pánevního dna (tedy i těch, co ovládají vagínu) jde najít na webu dost materiálů, protože mimo lepšího prožitku v sexu pomáhají i při inkontinenci.
Alisa: V sexshopech by měli prodávat návleky na penis pro zvětšení objemu. Možná že by to mohlo pomoct.
---
Kdybych byla sexuál, tak by mi to vadilo - něco navíc. Asi je lepší cítit partnerský sexuální orgán v přirozené formě.
(26. 08. 2012, 05:25:35)Dobra Napsal(a): [ -> ]Kdybych byla sexuál, tak by mi to vadilo - něco navíc. Asi je lepší cítit partnerský sexuální orgán v přirozené formě.
To jo, ale i v tomto je každý jiný, někomu vadí i kondom, a někdo má doma "hračkárnu". Je to dost individuální.
Já bych viděla spíše problém v tom, jak to partnerovi prezentovat, aby se neurazil, že jeho objem není dostatečný.

Navíc mají více problémů v sexu, než ten objem. Tyna je objednaná u sexuologa, tak snad jí dá sofistikovanější rady.
Já bych to tak bledě neviděla. Předně si myslím, že přítel asexuál skoro jistě není. Zřejmě nemá moc zkušeností a nějaký začátečnický neúspěch může odradit. Dokážu si představit, že si to všechno dává za vinu, klesá jeho sebevědomí, bere to jako svoje zklamání a všechno tohle pro něj musí být dost nepříjemné a je celkem pochopitelné, že to nechce dál zkoušet, protože se bojí, že to zas dopadne špatně. Každý pár se musí ze začátku 'sehrát' a to chvíli trvá. Takže dál provozovat polohy, které se oboum líbí, nic si nedávat za vinu, nebrečet (!) atd. Skoro jistě se to časem zlepší, když se budete snažit.
No, to se řekne, nebrečet. Ale určitě bych se předem psychicky připravila na zklamání tak, abych se v případě neúspěchu nezhroutila. I když to se také lépe řekne a hůře udělá.