![]() |
Cesty života mě zavedly až sem - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Cesty života mě zavedly až sem (/thread-2634.html) |
RE: Cesty života mě zavedly až sem - ad-diskusni-forum-evr - 13. 03. 2015 To CAROL Náhodou je to fajn, pokud dokážete zvládat víc odlišných oborů... Ale kupříkladu jeden z těch mých známých ing.ekonomie je žena a píše veselé knížky... Jinak jako výtvarník ani nechci kamarády z oboru, bývá tam mnohdy skrytá řevnivost a faleš, kvůli závisti. To k uměleckým oborům bohužel také často patří. Velkorysost si ne každý může dovolit.. ![]() RE: Cesty života mě zavedly až sem - ca-diskusni-forum-rol - 13. 03. 2015 Tak to je hezké, že už nějaká ekonomka-spisovatelka existuje ![]() On dobrý kamarád nebo kamarádka jsou vždycky k nezaplacení, a to bez ohledu na jejich obor. Moji dva nejbližší přátelé jsou kluci, z nichž jeden je vyučený cukrář a druhý se vyučil na keramce, ale nedělá to. ![]() Ten keramikář také kreslí, akorát máme my dva úplně odlišný styl ![]() ![]() ![]() (13. 03. 2015, 14:44:30)adevr Napsal(a): To CAROL RE: Cesty života mě zavedly až sem - -diskusni-forum- - 13. 03. 2015 (13. 03. 2015, 11:01:53)Morwen Napsal(a): ....Je to jen o ochotě změnit pohled.Já si ten svůj s dovolením ponechám. ![]() RE: Cesty života mě zavedly až sem - chanso-diskusni-forum-nierka - 13. 03. 2015 Carol: Nervy mi zocelilo studium ekonomicke fakulty, ziskani titulu bylo obcas o nervy, obzvlaste kdyz jsem byla 7x vyhozena z mikra ![]() ![]() RE: Cesty života mě zavedly až sem - pan-diskusni-forum-oška - 14. 03. 2015 CHFM: tu pohádku o princezně Sin x jsi sepsal sám? Parádní! RE: Cesty života mě zavedly až sem - ChildF-diskusni-forum-reeMan - 14. 03. 2015 Až tak divnej nejsem. Předpokládám, že to někdo sepsal a pochlubil se kolegům matematikům někde na matematický konferenci ještě před érou internetu. Občas jsou i vědci vtipní. RE: Cesty života mě zavedly až sem - Cho-diskusni-forum-dec - 14. 03. 2015 (13. 03. 2015, 12:50:03)carol Napsal(a): Patřím tedy k té skupině lidí, kteří tvrdí, že ostatní matematické výmysly stvořili staří Řekové a další myslitelé jenom proto, že ve starověku byla nuda, poněvadž neměli televizi ani internet Nejspíše nezamýšlený vtip mě pobavil. Přestavuji si jak se připojujete na Internet pomocí svitků a holubí pošty, protože se chcete té matematice vyhnout. A i při použití té holubí pošty by to bez nějakého mechanizmu zvýšení spolehlivosti podobnému IP SYN a ACK moc nechodilo (Mimochodem TCP/IP nadšenci s holubí poštou zkoušeli). Je tedy velmi pravděpodobné, že za to, že se nenudíte a proto matematiky není na světě nepotřeba, se stará princezna sinus a její sestry tančící v melodii hudby složé vílou z řádu integrálních transformací. Rozmodulované princezny pak vaše psaní unáší na vlnách kvadraturních a amplitudových modulací přes úžiny "last mile" a dále duhově zářícími vlákny pavučiny opřádající celý svět k dalším potomkům syna vzešlého ze svazku Turinga a spisovatelky Ady. (14. 03. 2015, 00:21:16)panoška Napsal(a): CHFM: tu pohádku o princezně Sin x jsi sepsal sám? Parádní! Připomenutí a přečtení pohádky mě opět pobavilo. Díky. Jedná se ale o tradiční pohádky a pokud vím, tak pocházejí z Matfyzu http://geo.mff.cuni.cz/~rezba/Cteni/ http://sn.bluehost.cz/humor/matematicke_pohadky.html RE: Cesty života mě zavedly až sem - ChildF-diskusni-forum-reeMan - 14. 03. 2015 Jelikož matematika je celosvětově srozumitelná a jednoznačně definovaná nauka, nemusí být autorem zrovna někdo z ústavu v ČR. To národní vtipy zásadně korespondujou s výskytem dotčeného národa. Přivlastňování původu podobných textů je jako fenomén melodie Škoda lásky skladatele Vejvody. Celé národy si myslí, že to napsal jejich člověk. RE: Cesty života mě zavedly až sem - Kri-diskusni-forum-stý - 14. 03. 2015 Ahoj Carol, díky za radu, zkusím svoje myšlenky a tipy přenést na papír ![]() Nápady nějaké mám, ale dělá si problém to sepsat, aby to mělo hlavu a patu, u toho se vždycky zaseknu. Jo ekonomika rozhodně je užitečná, ale jak jsem řekla, já bych to nedala. Počítání a logické myšlení to není zrovna moje silná stránka ![]() Mám raději ty obory, kde jsou zvířátka ![]() A to mám bohužel matiku a ekonomiku před sebou ![]() Jsem člověk, co si raději sedne nad knihou co má klidně i 800 stránek a pěkně se začte, kreslení se mi líbilo vždycky a bavilo by mě, ale například psa kreslím pořád jako jezevčíka, jeden čas jsem i kreslila "Kočičí komixy", který byly o kočkách co jsme měli doma. Nebo se mi povede vymyslet i básnička, ta byla teda na prasata ![]() Prostě to chce vždycky jen dostat nápad a ostatní už postupně přijde samo. A s tou nezávislostí je to přesně tak, není nad to mít svou svobodu, nebýt na nikom závislí...i když v dnešní době, není jistota, vlastně v životě není žádná jistota. Nejvíc mě děsí fakt, že dnes tu jsme a zítra už tu být nemusíme,(pochopitelně nejen my, ale i lidi okolo a naši blízcí) tohle mě na tom životě děsí, člověk neví dne, ani hodiny. Ale to už je na jiné téma, a navíc bychom si ty hezké chvíle měli užívat naplno, pokud a dokud to jde. ![]() RE: Cesty života mě zavedly až sem - ca-diskusni-forum-rol - 15. 03. 2015 Chansonierka: 7x vyhozená z mikra? Nestudovala jsi také čistě náhodou ZČU? S tím zocelením nervů ti totiž naprosto rozumím, protože to mám stejně - nikdy by mě nenapadlo, že pro jedno Bc. před jménem to bude chtít tolik "potu a krve" ![]() ![]() ![]() Kristý: Nevím, copak studuješ, ale určitě se ta ekonomie i matematika poddá ![]() ![]() Jsem na tom stejně jako ty, raději 800 stránkovou napínavou beletrii, než 200 stránkovou učebnici. Když to sečtu i se ZŠ a SŠ, tak už jsem nějakých 16 let ve škole, proto mi to leze už i ušima ![]() ![]() ![]() Jediná jistota, jakou člověk v životě má, je on sám. Jen sama sobě můžeš na 100% věřit jakožto strůjci svého osudu. ![]() Smrt je bohužel další jistota, ale já si myslím, že pokud člověk žije tak, že se cítí spokojen a naplněn, nemá důvod se jí bát. Nejlépe nám to bohužel před nedávnem demonstroval Sir Terry Pratchett. A smrt někoho blízkého, u té vím, jak moc bolí (člověk si vždycky v tu chvíli říká, že by radši místo dotyčného umřel sám). U té se dá dělat jenom to, že se než se to stane, se tomu člověku snažíš co nejvíc věnovat a říkáš mu všechno, co máš na srdci. Protože nejhorší je, když ten člověk pak umře a ty zjistíš, žes mu ani nestačila říct, jak moc ho máš ráda. Lidi by si měli říkat především, že se mají rádi ![]() |