![]() |
Dobrý den! :) - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Dobrý den! :) (/thread-2254.html) Stran:
1
2
|
Dobrý den! :) - S-diskusni-forum-hy - 22. 04. 2013 Jak jsem se zde dočetla, asexuálové si většinou připadají ze začátku vadní, a tak se právě cítím já. Chtěla jsem se zeptat, jestli se člověk musí jako asexuál narodit (stejně jako homosexuálové), nebo se jím může i stát, třeba následkem nějakého traumatu. Já jsem si právě něčím prošla, když jsem byla malá, a hodně mě to změnilo. Jsem plachá a nenávidím, když se mě kluci dotýkají. Takové to laškovné plácnutí přes zadek mi nevadí, protože jsou to prostě postpubertální šašci a ještě ničemu nerozumí. Ale jakmile si sednou nebo stoupnou moc blízko, začnu panikařit a ustupuji... někdy přímo prchám ![]() Na sex nemyslím a už vůbec ne s někým, kdo by se mi líbil. Navíc oceňuji krásu stejně u žen i u mužů, takže se ani nedá říct, že by mě nikdo přitahoval. Dokonce se i cítím divně, když se dívám třeba na facebooku na něčí fotografie. Mám ráda lidskou společnost, ale spíše ve skupině, kde nemusím mluvit a nikdo na mě moc neciví. Tak, co myslíte? Jsem asexuálka, nebo mám jen fobii? Děkuji za všechny odpovědi ![]() RE: Dobrý den! :) - malacar-diskusni-forum-odejnice - 22. 04. 2013 Ahoj Shy, asi vím jak ti je. Asexualitu můžeš získat jako následek traumatu, navíc mě to táhne spíš do holčičí společnosti, líbí se mi v holčičí partě. Stalo se mi něco podobného jako možná tobě, jen jsem byla už starší, "dospělá". Mě nevadí blízkost těch lidí, které mám už nějakým způsobem prověřené a vím, že z jejich strany pro mě nebezpečí nehrozí. Ale cizího člověka vedle sebe v přílišné blízkosti nesnesu. RE: Dobrý den! :) - S-diskusni-forum-hy - 22. 04. 2013 (22. 04. 2013, 21:02:27)malacarodejnice Napsal(a): Ahoj Shy, asi vím jak ti je. Asexualitu můžeš získat jako následek traumatu, navíc mě to táhne spíš do holčičí společnosti, líbí se mi v holčičí partě. Stalo se mi něco podobného jako možná tobě, jen jsem byla už starší, "dospělá". Mě nevadí blízkost těch lidí, které mám už nějakým způsobem prověřené a vím, že z jejich strany pro mě nebezpečí nehrozí. Ale cizího člověka vedle sebe v přílišné blízkosti nesnesu. Jsem ráda, že je tu někdo jako Ty. Když jsem se svěřila kamarádce, vůbec na to nereagovala. Asi byla taky tak trošku v šoku. A snažíš se s tím bojovat? Nebrání Ti to v zaměstnání/škole? Já mám právě strach proto, že chci být tlumočnicí a při takové práci prostě budu muset přijít do styku s "jinými" lidmi – muži. RE: Dobrý den! :) - malacar-diskusni-forum-odejnice - 22. 04. 2013 (22. 04. 2013, 21:09:07)Shy Napsal(a):(22. 04. 2013, 21:02:27)malacarodejnice Napsal(a): Ahoj Shy, asi vím jak ti je. Asexualitu můžeš získat jako následek traumatu, navíc mě to táhne spíš do holčičí společnosti, líbí se mi v holčičí partě. Stalo se mi něco podobného jako možná tobě, jen jsem byla už starší, "dospělá". Mě nevadí blízkost těch lidí, které mám už nějakým způsobem prověřené a vím, že z jejich strany pro mě nebezpečí nehrozí. Ale cizího člověka vedle sebe v přílišné blízkosti nesnesu. No ve škole je víc holek než kluků, takže tam problém není. Ale musím přiznat, že se mužské společnosti vyhýbám(někdy je to i reakce nevědomá). Spíš jsou problémy jiného rázu - posttraumatické stavy a deprese, nátlak z okolí, abych si někoho našla/vdala se/měla děti. Jenže u mě to nebude jednoduché, moje tělo i emoce jsou totiž v některých oblastech mimo provoz. ![]() RE: Dobrý den! :) - S-diskusni-forum-hy - 22. 04. 2013 (22. 04. 2013, 21:02:27)malacarodejnice Napsal(a): No ve škole je víc holek než kluků, takže tam problém není. Ale musím přiznat, že se mužské společnosti vyhýbám(někdy je to i reakce nevědomá). Spíš jsou problémy jiného rázu - posttraumatické stavy a deprese, nátlak z okolí, abych si někoho našla/vdala se/měla děti. Jenže u mě to nebude jednoduché, moje tělo i emoce jsou totiž v některých oblastech mimo provoz. Tak to jsem ráda i za Tebe, že jsi někoho takového našla ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Dobrý den! :) - Aline-diskusni-forum-Daryen - 23. 04. 2013 Jste statečné, holky. A je fuk, jestli je asexualita vrozená nebo důsledek traumatu, v praxi to vyjde jak koukám nastejno, takže zkušenosti můžeme sdílet. Taky jsem se bála, že strach z mužů mě bude blokovat v zaměstnání, ale díky terapii se to razantně zlepšilo a po pravdě v tom hodně hraje roli i věk, ve třiceti mám zkrátka jiné sebevědomí, zkušenosti a vystupování než v osmnácti. Velkou roli ale hraje i pracovní kolektiv a prostředí, ve kterém se člověk pohybuje – tlumočnictví by mělo být celkem přijatelné, a v nejhorším je tu vždycky překladatelství, to můžu z vlastní zkušenosti vřele doporučit ![]() RE: Dobrý den! :) - S-diskusni-forum-hy - 23. 04. 2013 (23. 04. 2013, 08:00:51)AlineDaryen Napsal(a): Jste statečné, holky. A je fuk, jestli je asexualita vrozená nebo důsledek traumatu, v praxi to vyjde jak koukám nastejno, takže zkušenosti můžeme sdílet. Děkuji za odpověď ![]() ![]() ![]() RE: Dobrý den! :) - Mor-diskusni-forum-wen - 23. 04. 2013 Ahoj Shy, s tím, jestli jsi nebo nejsi asexuální, si nelam hlavu, pokud to nemá nějaký zásadní vliv na tvé sebevědomí (někomu se trochu zvedne sebevědomí, když se může zařadit do nějaké skupiny ![]() Je nás tady víc takových (jako já - ani ryba ani rak :P )... Když si pročteš některá témata, zjistíš, že těch stupňů "asexuality" je spousta, tak se jistě s něčím identifikuješ... Každý jsme svým způsobem originál... Také je tu docela dost lidí, kteří mají problémy s fyzickým kontaktem - dotyky - s jinými (nejen s opačným pohlavím). Protože také patřím do skupinky "nedotýkavých" (vadí mi dotyk od převážné většiny lidí, zajímavé, že já se jich dotýkat můžu bez problémů)... ale pracuju na tom ![]() Proč ti ale píšu... protože, pokud budeš chtít a vypadá to, že skutečně chceš, můžeš na sobě v tomto směru zapracovat jistě i ty... změny jdou velmi pomalu, počítej řádově s roky, ale jsou možné... (jsem toho důkazem ![]() Prostě je to jen na tobě - kam se zařadíš nebo nezařadíš, či co s tím budeš nebo nebudeš dělat. Je dobré rozhodovat se s ohledem na svoje vlastní pocity, a to, co si o tom myslí druzí (třebas i odborníci) zvážit až v dalším kole... ![]() RE: Dobrý den! :) - S-diskusni-forum-hy - 23. 04. 2013 (23. 04. 2013, 10:43:57)Morwen Napsal(a): Ahoj Shy, Ahoj, tak to vypadá, že jsi udělala se sebou kus práce, máš můj obdiv ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: Dobrý den! :) - malacar-diskusni-forum-odejnice - 23. 04. 2013 Morwen: Tak u mě je to s těmi dotyky naopak. Vybraní cizí můžou, ale abych byla iniciátor dotyku, tak to ne. Jenže u mě to není nechutí, ale strachem, pocitem ohrožení vlastní existence. Ale snažím se tyto svoje paranoidní stavy mít pod kontrolou. Ty, které se týkají jídla už zvládám. Tak ještě tohle a budu docela normální. ![]() Shy: Tak ze mě mají všichni srandu, že jsem lekavá, reaguji i na prudký pohyb. Stačí aby na mě někdo bafl třeba během přestávky v lavici, hrůzou nadskočím a všichni mají srandu. Chráním si hlavu nebo břicho, podle toho v jaké se nacházím poloze. Je to následek traumatu. Aline Daryen: Souhlasím s tím, čím jsem starší, tím všechno líp snáším. Ty zkušenosti a postupné dospívání udělají hodně(zaseklo se to u mě v 17 a tak to doháním, není to velký rozdíl od skutečného věku, no i když ... ![]() ![]() |