![]() |
Článek na Deník.cz - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Média a viditelnost (https://www.asexual.cz/forum/forum-12.html) +--- Fórum: Noviny, časopisy, magazíny, pořady, ... (https://www.asexual.cz/forum/forum-18.html) +--- Téma: Článek na Deník.cz (/thread-3267.html) |
Článek na Deník.cz - Jul-diskusni-forum-iana - 30. 01. 2020 Asexualita: Moderní hnutí, které budí zvědavost Autor článku mluví jedním dechem o asexualitě jako o "hnutí" i o tom, že asexualita není volba. Na druhou stranu zmiňuje výzkum časopisu Archives of Sexual Behavior, který mi přijde velmi zajímavý. Hezké jsou i citace tří asexuálů v závěru.
RE: Článek na Deník.cz - -diskusni-forum- - 30. 01. 2020 V celém článku je hlavně zajímavé Asexualitu je tedy třeba odlišovat od poruch, jako je sexuální averze a hypoaktivní sexuální touha. Asexualita neznamená negativní chování ve vztahu k sexualitě, je to spíše jistá lhostejnost vůči sexuálnímu aktu. RE: Článek na Deník.cz - Magr-diskusni-forum-amal - 31. 01. 2020 (30. 01. 2020, 03:07:56)Juliana Napsal(a): Autor článku mluví jedním dechem o asexualitě jako o "hnutí" ... On to nemusel být autor - nadpisy mohou dělat úplně jiní lidé, než ti, co psali články samotné. Pamatuju, jak se to mohutně řešilo v diskuzi u jednoho článku (myslím, že v Technetu na IDnes), kde první verze nadpisu byla vysloveně zavádějící a autor se pak omluvil, že nadpis nedělal on, ale editor, který si bohužel přečetl jen úvodní odstavec. Osobně bych se v tomto případě řídil spíš Hanlonovou břitvou a nehledal zlý úmysl tam, kde je nejspíš přičinou jen hloupost, respektive neinformovanost. Je možné, že pokud si budou čtenáři stěžovat, tak nadpis změní. PS: To, že nadpis se mění během času, není zcela nemožné a párkrát jsem to i zažil, pamatuju například na jakýsi článek o sopce, kde byl nápis dodatečně upraven jen z toho důvodu, že mnozí čtenáři očividně neznali slovo "dští", které pak bylo nahrazeno mnohem obyčejnějším "chrlí" ![]() RE: Článek na Deník.cz - Jul-diskusni-forum-iana - 01. 02. 2020 Díky, Magramale, zajímavý příspěvek jako vždy! ![]() Připomněl jsi mi historku, která se týká změny názvu diplomové práce. Původně její autor, nejmenovaný vyučující na UK, nazval příslušný soubor u sebe v notebooku trochu ... no, neformálně. Když ho pak přejmenoval a nahrál do informačního systému univerzity, nedošlo mu, že původní název zůstane v adrese. V důsledku toho se jeho kvalifikační práce dodnes jmenuje "diplomka pyčo". Mezi studenty je velmi populární. RE: Článek na Deník.cz - Jul-diskusni-forum-iana - 01. 02. 2020 (01. 02. 2020, 03:21:41)Sosna Napsal(a): Co to tvrdý y, Juliano? Jak jako "Juliano"? Já jsem tu jeho diplomku nepojmenovala. Osobně se domnívám, že tam napsal ypsilon proto, že se to tak na internetu prostě píše. RE: Článek na Deník.cz - ad-diskusni-forum-evr - 01. 02. 2020 (01. 02. 2020, 05:59:51)Juliana Napsal(a):(01. 02. 2020, 03:21:41)Sosna Napsal(a): Co to tvrdý y, Juliano? Sosna očividně nezná onen fenomén, který už dávno překonal hranice severomoravského regionu. Tam i veverky na sosnách vyvolávají to známé: ,,Baník,pyčo!!!" RE: Článek na Deník.cz - ad-diskusni-forum-evr - 01. 02. 2020 (01. 02. 2020, 13:52:40)Sosna Napsal(a):(01. 02. 2020, 05:59:51)Juliana Napsal(a):(01. 02. 2020, 03:21:41)Sosna Napsal(a): Co to tvrdý y, Juliano? To fakt takhle vnímáš? Myslíš že to použil jen proto, že byl možná z Moravy? RE: Článek na Deník.cz - ad-diskusni-forum-evr - 01. 02. 2020 (01. 02. 2020, 17:01:50)Sosna Napsal(a): Já nevim, proč to použil. A je mi to jedno. Nebudu se v tom babrat. Nazor jsem řekla - nebo je ještě možné, že byl cizinec. Nevím, neznám toho clověka a je to jeho věc. Nenapadlo že spíš jen něco, na základě svého textu, záměrně parafrázoval? Nepřipadne ti to mnohem pravděpodobnější, než to byl přihlouplý a sprostý negramotný cizinec z Moravy, jak naznačuješ? Chápu že je ti to fuk, ale mě osobně zase docela zarazilo, jak dost vnímáš věci černobíle, a nedokážeš jim přidělit širší souvislosti, a zároveň máš takové ambice stát se spisovatelkou. RE: Článek na Deník.cz - ad-diskusni-forum-evr - 01. 02. 2020 Citace: Juliana studuje v Praze, tak nevidím důvod, proč ten člověk píše ypsilon tam, kde být nemá, ale je možné, že je třeba původem Moravan. ... Pokládám to za prznění jazyka. ... Nazor jsem řekla - nebo je ještě možné, že byl cizinec. Soudit někoho, koho jsem nikdy ani neviděla, je dle mého hnus, ale říkej si a mysli, co chceš. ......................................................................................................................................................................................................................................................................... Baník, pyčóóó!!! RE: Článek na Deník.cz - Jul-diskusni-forum-iana - 01. 02. 2020 Ach bože. 1. Člověk umístí na fórum článek a čeká, že se rozjede diskuse. 2. Dlouho se nic neděje. 3. Rozjede se diskuse, ale o pravopisu slova "p*ča". Ten kantor není z Moravy, je to můj krajánek ze Sudet (ale je Čech). A napsal to s ypsilonem proto, že na internetu se tenhle pravopis uchytil. Nevidím v tom problém, jelikož pravopis inkriminovaného slova PČP neupravují ( ![]() |