Konečně článek na úrovni (tedy obsahově, jazykovou stránku ponechme stranou). Po dlouhé době jsem spokojená s něčím, co o asexualitě napsal heterosexuál.
Komentáře mi přijdou pitomé skoro všechny, i ty od asexuálů. Jak někdo třeba může paušalizovat, že i asexuální dívky/ženy mají mateřské pudy? Vždyť to není pravda; od asexuálky bych čekala víc pochopení pro odlišnosti mezi jednotlivými asexuály.
Cipísek: To by asi neodpovídalo jeho funkci. Pokud chápu dobře, klade si za cíl informovat o asexualitě obyčejné lidi, kteří o ní jaktěživi neslyšeli. Kdyby šel do hloubky, byl by pro takový typ čtenářů nadbytečný, možná by si ho ani nepřečetli. Od hloubkových rozborů jsou odborné práce z psychologie a sociologie - dvě visí v této sekci na fóru.
Mimochodem mám otázku na čtenáře fóra.
Narazila jsem u dvou různých filosofů na teorii, že náklonnost mezi pohlavími postupně vyhasne a lidstvo se stane asexuálním. Napsala bych o tom do této rubriky krátký článek, ale netuším, jestli by to někoho zajímalo. Nechci vás zahlcovat informacemi, které třeba připadají pozoruhodné jen mně v mojí "autistické" bublině (?).
Přečetli byste si to, nebo se na to mám vykašlat?