(15. 11. 2015, 11:08:41)mašinka Napsal(a): [ -> ]Děkuju za tip. Rodnou hroudu jsem měla prozkoumanou ze všech stran, znala jsem i tu nejmenší kavárnu, ale v Praze vůbec netuším, odkud začít. Nedošla jsem dál než do profláklého Světozoru. Očividně jsem mohla dojít aspoň o pár metrů dál.
Nejlépe začít od lesa.
Když má člověk naváto, tak i těch pár metrů popojít je problém. Může to mít na svědomí spousta faktorů: rovnováha, orientace, paměť..
Nejlepší je stejně domácí štrůdl.
(16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a): [ -> ]Nejlepší je stejně domácí štrůdl.
Na tom něco je, ale taky ho doma někdo dokáže pokazit...
Štrůdl je jeden z málo sladkostí co umím upéct /jsem spíš kuchařský expert
na maso/, a malinko jsem si ho vylepšil... do jablkového přdávám nasekanou Studentskou oříškovou směs a pár čokofloků.
A pak ještě dělávám jahodový štrůdl, což je taky dobrota...
Jinak bych si na nějaké velké pečení netroufl, a když to tělo někdy vyžaduje, nemám problém si raději něco koupit.
Jednou jsem totiž zkoušel se svojí čokomilnou kamarádkou udělat čokoládový dort, podle nějakého luxusního hotelového receptu. byl v tom med, pistácie, hromada 75%ní čokolády, chilli papričky, kýbl šlehačky, marcipán,brusinky... vyšlo to jen v materiálu na víc než pětikilo a plno hodin práce... ale bavili jsme se u toho. Výsledek ale nepředčil mé očekávání, i když jí a jejím kámoškám prý chutnal...
Pak jsme zkoušeli udělat jahodové knedlíky z tvarohového těsta a vše dělali podle receptu z časopisu... Těsto se ale nepovedlo, a až když jsem se bavil o tom fiasku s jednou zkušenou kuchařkou, a ptala se mě jak jsme to dělali, zjistili jsme že v receptu byla tisková chyba, posunuli desetinnou čárku u množství mouky...
Proto chápu existenci cukráren...
(16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a): [ -> ]Nejlepší je stejně domácí štrůdl.
Štrůdl je dobrej, ale já mám radši jablečný závin. A nejlíp, když v tom jsou jabka.
(16. 11. 2015, 21:35:48)ChildFreeMan Napsal(a): [ -> ] (16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a): [ -> ]Nejlepší je stejně domácí štrůdl.
Štrůdl je dobrej, ale já mám radši jablečný závin. A nejlíp, když v tom jsou jabka.
Ovšem v ÚJČ AV ČR mají nejradši ŠTRÚDL! Zřejmě se jim nezdá dostatečně zdomácnělý.
(17. 11. 2015, 18:56:11)Charlie Napsal(a): [ -> ] (13. 11. 2015, 09:13:53)ChildFreeMan Napsal(a): [ -> ]Včera som prechádzal cez Púchov a Bytču. Aby som ta nezobral za slovo.
Šli dievčatá z Bytče...
... smrdeli im nohy!
Asi že šli z toho Púchova...
Takže šli vlastně úplně někam jinam, než byl původní plám.
Asi nás chtěli zmást, tohle fakt smrdí!