![]() |
Zdravím všechny - Verze k tisku +- Asexual.cz (https://www.asexual.cz/forum) +-- Fórum: Úvod (https://www.asexual.cz/forum/forum-3.html) +--- Fórum: Uvítací koutek (https://www.asexual.cz/forum/forum-5.html) +--- Téma: Zdravím všechny (/thread-1835.html) |
RE: Zdravím všechny - mušelín - 02. 09. 2011 (29. 08. 2011, 09:01:25)AlineDaryen Napsal(a): Pro Nelu: Přesně, ta "cesta" je daleko důležitější než nějaká nálepka. Člověk asi přirozeně hledá nějakou vnitřní stabilitu, zkoumá, kam až v čem může zajít, aniž by si ubližoval, kolik samoty snese nebo naopak kolik snese společnosti, v čem si je jistý a v čem ne, co potřebuje a co ne... Kdyby šlo jen o můj vnitřní život a identitu, ani bych žádné škatulky nehledala. Ale musím se nějak vymezit i vůči ostatním lidem a vůči požadavkům společnosti, a pak je taková "kolektivní identita" ohromně užitečná a příjemná věc. Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky. V čem Ty vidíš její užitečnost a příjemnost? RE: Zdravím všechny - Art-diskusni-forum-hur - 02. 09. 2011 (02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a):(29. 08. 2011, 09:01:25)AlineDaryen Napsal(a): Pro Nelu: Přesně, ta "cesta" je daleko důležitější než nějaká nálepka. Člověk asi přirozeně hledá nějakou vnitřní stabilitu, zkoumá, kam až v čem může zajít, aniž by si ubližoval, kolik samoty snese nebo naopak kolik snese společnosti, v čem si je jistý a v čem ne, co potřebuje a co ne... Kdyby šlo jen o můj vnitřní život a identitu, ani bych žádné škatulky nehledala. Ale musím se nějak vymezit i vůči ostatním lidem a vůči požadavkům společnosti, a pak je taková "kolektivní identita" ohromně užitečná a příjemná věc. Možná spíš chtěla napsat "kolektivní vina". ![]() Za sebe si myslím, že se člověk nemusí vůči společnosti vymezovat, aby ji měl na háku (nebyl jejím členem) a měl přitom svoji identitu. Když už se vymezuji, tak bojuji, takže žádná výhra... Ale možná je to jen hra slov... RE: Zdravím všechny - Aline-diskusni-forum-Daryen - 02. 09. 2011 (02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a): Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky. Hm, tak nějak je mi příjemnější vystupovat jako asexuálka než jako "ta, co s nikým nespí, protože ji to jako jedinou na světě v životě nenapadlo a měla by se tím pádem jít léčit" ![]() Ne, vážně, třeba už jen tohle fórum je užitečné a příjemné, protože se tady potkají lidé, kteří by na sebe jinak nikdy nenarazili – a přišli sem právě proto, že jim slovo asexualita něco říká. Kdybychom nehledali určitý kolektiv, se kterým se budeme moct aspoň ve věcech sexuality identifikovat a získat v něm oporu, tak tady asi nejsme ![]() RE: Zdravím všechny - Ne-diskusni-forum-la - 02. 09. 2011 (02. 09. 2011, 09:32:49)Arthur Napsal(a):(29. 08. 2011, 08:13:51)Nela Napsal(a): Zahnat vůbec ne, natož bičem! :LOL: Zvlášť, když bych měla co "napravovat" nejprve u sebe. Arthure, Ty šmíráku jeden ![]() ![]() ![]() ![]() Víc psát nebudu, každého odkazuji na případnou vlastní zkušenost....to je nezastupitelné. ![]() Jediné, co mohu určitě doporučit, holkám šikovného a zároveň citlivého partnera.... ![]() RE: Zdravím všechny - mušelín - 02. 09. 2011 (02. 09. 2011, 12:47:46)AlineDaryen Napsal(a):(02. 09. 2011, 11:59:39)mušelín Napsal(a): Kolektivní identita? Brrr... Ne, díky. Já myslela, že sem chodíme pro zábavu ![]() No, tak tedy alespoň mně vyhovuje být všude a vždy mimo kategorie. Nestačí identifikovat se s člověčenstvím? Řekla bych, že je to otázka nízkého sebe-vědomí, vědomí vlastní hodnoty bez ohledu na nějaké škatule spojené se sexuální orientací. Člověk, který o sobě bude vykřikovat, že je gay, mi nejspíš poleze na nervy, i když proti gayům a lesbám obecně nic nemám. Odkazovat se na asexualitu jako identitu mi proto připadá hloupé, už proto, že každý to tu chápe jinak a i mezi těmi x lidmi, co jsou tu registrovaní, abys pohledala 2, kteří se na nějaké definici shodnou. RE: Zdravím všechny - Aline-diskusni-forum-Daryen - 02. 09. 2011 (02. 09. 2011, 15:00:45)mušelín Napsal(a): Já myslela, že sem chodíme pro zábavu Jasně, pro zábavu především ![]() Já zas celkem ráda někam patřím, mám se pak aspoň s kým vykecávat ![]() Nakonec, na definici člověčenství se taky ještě nikdo neshodl, a přiznám se, že to je pro mě moc široké pole... Zas tak moc lidi ráda nemám. RE: Zdravím všechny - Ill-diskusni-forum-usor - 01. 11. 2011 Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou ![]() http://cs.wikipedia.org/wiki/%C4%8Clov%C4%9Bk_moudr%C3%BD RE: Zdravím všechny - mušelín - 01. 11. 2011 (02. 09. 2011, 16:24:22)AlineDaryen Napsal(a): Nakonec, na definici člověčenství se taky ještě nikdo neshodl, a přiznám se, že to je pro mě moc široké pole... Zas tak moc lidi ráda nemám. No, myslela jsem člověčenství nikoli jako myšlenkovou sounáležitost/shodu s nějakým velkým celkem, ale jako základní vymezení, co člověk je - jaké jsou jeho běžné fyzické a psychické možnosti. Jinak bych se mohla připojit k prohlášení bači a výrobce koncovek z Valašska "Lidi mám rád, ale jen občas." ![]() (01. 11. 2011, 17:40:53)Illusor Napsal(a): Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou ![]() RE: Zdravím všechny - Art-diskusni-forum-hur - 03. 11. 2011 (01. 11. 2011, 17:40:53)Illusor Napsal(a): Odkaz na definici člověčenství přikládám níže. Celkem by mě zajímalo, zda-li někdo máte nějakou jinou U některých jedinců, ač je zřejmé, k čemu má otázka směřovat a čemu posloužit, mám skutečně pocit, že rozšiřovat tuto definici člověčenství oproti wiki bibli, je vskutku přepjaté... ![]() RE: Zdravím všechny - Ne-diskusni-forum-la - 03. 11. 2011 Já nevím, ale ten úvodní obrázek na Wikipedii je dost hrozný. ![]() ![]() |