Registrován od: 24. 01. 2011

Hodnocení: 
 4

(15. 11. 2015, 11:08:41)mašinka Napsal(a):  Děkuju za tip.   Rodnou hroudu jsem měla prozkoumanou ze všech stran, znala jsem i tu nejmenší kavárnu, ale v Praze vůbec netuším, odkud začít. Nedošla jsem dál než do profláklého Světozoru. Očividně jsem mohla dojít aspoň o pár metrů dál.   
Nejlépe začít od lesa. 
Když má člověk naváto, tak i těch pár metrů popojít je problém. Může to mít na svědomí spousta faktorů: rovnováha, orientace, paměť..

"Podívejte se, Alžběto, co já mám před sebou úkolů: trojtaktní motor, zvukový film, vyzvednout význam Komenského. A kdybych měl rodinu, tak by tady stálo tři litry mléka, půlku chleba, vyzvednout sako z čistírny." (Jára Cimrman, ležící, spící)

Nejlepší je stejně domácí štrůdl.   

Registrován od: 26. 09. 2010

Hodnocení: 
 13

16. 11. 2015, 11:25:06 
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 16. 11. 2015, 11:29:26 uživatelem ad-diskusni-forum-evr.)

(16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a):  Nejlepší je stejně domácí štrůdl.   Na tom něco je, ale taky ho doma někdo dokáže pokazit... 
Štrůdl je jeden z málo sladkostí co umím upéct /jsem spíš kuchařský expert    na maso/, a malinko jsem si ho vylepšil... do jablkového přdávám nasekanou Studentskou oříškovou směs a pár čokofloků.  
A pak ještě dělávám jahodový štrůdl, což je taky dobrota...

Jinak bych si na nějaké velké pečení netroufl, a když to tělo někdy vyžaduje, nemám problém si raději něco koupit. 
Jednou jsem totiž  zkoušel se svojí čokomilnou kamarádkou udělat čokoládový dort, podle nějakého luxusního hotelového receptu. byl v tom med, pistácie, hromada 75%ní čokolády, chilli papričky, kýbl šlehačky, marcipán,brusinky... vyšlo to jen v materiálu na víc než pětikilo a plno hodin práce... ale bavili jsme se u toho. Výsledek ale nepředčil mé očekávání, i když jí a jejím kámoškám prý chutnal... 
Pak jsme zkoušeli udělat jahodové knedlíky z tvarohového těsta a vše dělali podle receptu z časopisu... Těsto se ale nepovedlo, a až když jsem se bavil o tom fiasku s jednou zkušenou kuchařkou, a ptala se mě jak jsme to dělali, zjistili jsme že v receptu byla tisková chyba, posunuli desetinnou čárku u množství mouky...   
Proto chápu existenci cukráren...

............................................................... 
,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell

Hodnocení: 
 4

(16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a):  Nejlepší je stejně domácí štrůdl.   
Štrůdl je dobrej, ale já mám radši jablečný závin. A nejlíp, když v tom jsou jabka.

"Podívejte se, Alžběto, co já mám před sebou úkolů: trojtaktní motor, zvukový film, vyzvednout význam Komenského. A kdybych měl rodinu, tak by tady stálo tři litry mléka, půlku chleba, vyzvednout sako z čistírny." (Jára Cimrman, ležící, spící)

(16. 11. 2015, 21:35:48)ChildFreeMan Napsal(a):   (16. 11. 2015, 09:42:29)Asiel Napsal(a):  Nejlepší je stejně domácí štrůdl.    
Štrůdl je dobrej, ale já mám radši jablečný závin. A nejlíp, když v tom jsou jabka. 
Ovšem v ÚJČ AV ČR mají nejradši ŠTRÚDL! Zřejmě se jim nezdá dostatečně zdomácnělý.

Registrován od: 25. 02. 2013

Hodnocení: 
 8

(13. 11. 2015, 09:13:53)ChildFreeMan Napsal(a):  Včera som prechádzal cez Púchov a Bytču. Aby som ta nezobral za slovo. 
Šli dievčatá z Bytče... 
... smrdeli im nohy!

"Pluto vyšle arciďábla Belfagora na tento svět a uloží mu za povinnost, aby se oženil;  
stane se, Belfagor si vezme ženu;  
a nemoha snést její zpupnost, dá radši přednost návratu do pekel, než aby se s ní znovu svázal." 

Hodnocení: 
 13

(17. 11. 2015, 18:56:11)Charlie Napsal(a):   (13. 11. 2015, 09:13:53)ChildFreeMan Napsal(a):  Včera som prechádzal cez Púchov a Bytču. Aby som ta nezobral za slovo.  
Šli dievčatá z Bytče... 
... smrdeli im nohy! 
Asi že šli z toho Púchova...

,,Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více nenávidí ty, kteří ji říkají." George Orwell

Hodnocení: 
 4

a skončily ve Smrdákoch

Hodnocení: 
 13

Takže šli vlastně  úplně někam jinam, než byl původní plám. 
 Asi nás chtěli zmást, tohle fakt smrdí!

|